Ana içeriğe atla

7/2 Kişisel Bakım 2

 


Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı

İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon

7. Bölüm

2. Kısım


Güneş Kremi

Yaz boyunca plajda ve havuzda kullanabileceğiniz, bebek ve çocuklarınızda da güvenle kullanacağınız koruyucu bir güneş kremi tarifi bu.

 

Malzemeler

1 yemek kaşığı nar çekirdeği yağı

4 yemek kaşığı Hindistan cevizi Yağı

2 yemek kaşığı Çinko Oksit

2 yemek kaşığı shea yağı

1 yemek kaşığı bitkisel gliserin

10 damla lavanta uçucu yağı

 

Yapılışı

Bütün malzemeler güzelce karıştırılıp kavanozda doldurulur ve güneşe çıkılmadan önce kullanılır.

 

Citronella Sivrisinek Kovucu Sprey

 

Vücudumuzun açıkta kalan yerlerine sıkarak sivrisinek ve benzer haşereleri bizden uzak tutacak, aynı zamanda cildimizi nemlendirip, besleyip, bakım yaparken hoş kokusuyla da içimizi ferahlatacak, yalnızca uçucu yağlarla hazırlayacağımız bir karışım.

 

Malzemeler

2 yemek kaşığı citronella yağı

Yarım yemek kaşığı karanfil yağı

1 yemek kaşığı biberiye yağı

Yarım yemek kaşığı çay ağacı yağı

Yarım yemek kaşığı nane yağı

1 yemek kaşığı okaliptüs yağı

1 yemek kaşığı lavanta yağı

3 yemek kaşığı bitkisel gliserin

İçme suyu 200 ml kadar

 

Yapılışı

Tüm malzeme karıştırılır ve sprey şişelere boşaltarak kullanıma hazır hale getirilebilirsiniz. Kullanmadan önce çalkalayarak sıkmanız yeterli.

 

Fermente Cilt Toniği

Cildimizi canlandıracak, gözenekleri sıkıştırıp, siyah noktalarda, aknelerde işe yarayan, cildi derinlemesine temizleyen bir cilt toniği için yaşayan sirkemizi kullanacağız bu tarifte. 

 

Malzemeler

1 ölçü fermente yaşayan elma sirkesi

3 ölçü lavanta suyu ya da gül suyu

İstediğiniz uçucu yağları istediğiniz miktarda ekleyin. Ben paçuli ve yasemin ekledim.

 

Yapılışı

Hepsini karıştırın ve fısfıs başlıklı bir şişeye alın. Yüzünüze ve tüm cildinize sıkın, bırakın cildiniz emsin, üzerine kantaron yağlı kreminizi ya da nar çekirdeği yağlı kreminizi sürün. İş dönüşü yine cildinize sıkın ve bir pamukla yüzünüzü silin ve pamuğun renginin griye dönmesi sizi korkutmasın, unutmayın cildiniz de nefes alıyor ve bu kirleri de o esnada süzüyor. Makyaj yapmasanız da iş dönüşü bunu yapın ve cildinize nefes almasını sağlayın, cilt gözenekleri durduk yere bu kadar toksinle tıkanmasın. Cildiniz kısa sürede ışıldamaya başlayacak.

 

Yorumlar

İlgili Diğer Yayınlar

Rafine Şekersiz Siyez Keki

Rafine şeker kullanmadan en eski un olan 10 bin yıllık unla, siyez unuyla kek yapalım mı? Rafine şeker yerine ne kullanmak lazım. Sunni tatlandırıcılar da en az şeker kadar zararlıyken geriye ne kalıyor?  Ya bal ve pekmez. Bal ısıyla temas edince toksik etki yaratıyor. Pekmezde zaten çok uzun süre kaynatılarak yapıldığı için bu etki maalesef mevcut. En iyisi soğuk sıkım pekmezler tüketmek. Aranırsa bulunuyor. Pekmezi de ısıya dayanıksız olması yüzünden kullanmıyorum pişirilecek tariflerde. Geriye şeker yerine kullanabileceğim çok fazla da seçenek kalmadı. Meyvenin kendi şekeri dışında.  Tatlandırıcı için olgun muz ve kuru dut kullandım. Hurma ya da kuru üzüm, gün kurusu kayısı da kullanılabilir. Fermente mutfağımda kullanılmayan malzemeler; Rafine tuz, Rafine şeker, Rafine endüstriyel un (organik ve tam buğday unu da olsa kullanmıyorum) Kabartma tozu, Şekerli vanilin, Kakao (yalnızca ham kakao kullanıyorum) Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı  ve tereyağ...

Kitap- Ferda Uslu İçindekiler

  Kitap- Ferda Uslu  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Bu kitap, 07.07.2023 Yılında Ferda Uslu tarafından kaleme alınmıştır. Kitabın tüm hakları yazara aittir. Kitap sadece ferdauslu.net kişisel blogda djital olarak yayınlanmıştır. Bu bölümden başlayarak tamamına bu blogdan ulaşılabilir. Kitabın baskılı yayını yoktur. Kitapta anlatılan her şey yazarın kişisel yaşam deneyimine dayanmaktadır, hiçbir sağlık iddası yoktur. Djital yayın tarihi; 25.11.2024 İletişim  ferdauslu@fermentemutfagim.com fermentemutfagim.com telefon 0850 255 44 11 Giriş Ferda Uslu  Kimdir? İçindekiler 1.Bölüm   Fermantasyon Nedir?   -Bilinen En Eski Gıda Koruma Tekniği Fermantasyon -Probiyotik- Prebiyotik ve Simbiyotik Kavramları -İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon   -Mikro Evrenden Makro Evrene Sonsuz Dönüşüm -Bağırsaklar, Zihin ve Ruh -Die of iyileşme Sendromu -Ağız ve Cilt Florası -Kadim Şifa Kaynağı Fermantasyon -Sonsuz İyileşme Gücü  

7/5 Fermente Temizlik 3

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 5. Kısım Bokashi Fermantasyonu İlk iş olarak, organik atıkları kapalı küçük bir kovada biriktirmekle işe başlıyoruz. Mutfağa yemek yapmak ya da bir şeyler hazırlamak için her girdiğinizde, sebze meyve kabukları ve çekirdekleri, çay ve kahve telveleri, armudun sapı, üzümün çöpü, yani organik atık sınıfına giren ne varsa atmayıp, bokashi yapmak için mutfakta bir gün boyunca kapaklı bir kovada biriktirin. Bu birikintinin sulu olmaması için çöplerinizi sularından süzerek kovaya atın. Biriken atık kovasının içindekileri günde bir kez bokashi kovasına dolduracağız. Bokashi kovasının kapağını her atıkta açmıyoruz, günde yalnızca bir kez açıyor böylece hava ile temasını en aza indiriyoruz ki fermantasyon sağlıklı olarak devam edebilsin.  Bu yüzden atıkları gün boyunca ayrı bir kapta biriktirmek işin ilk adımı.   İkinci aşamada, ağzı sıkıca kapanabilen, altı musluklu ve içi süzgeçli bir kova edinin, ya da...