Ana içeriğe atla

 


Bağışıklığın Güçlenmesi ile Gelen GÜÇ…


Bağışıklık, vücut direncimiz anlamına geliyor yani bedensel gücümüz.

Bedensel gücümüzü belirleyen etkenlerden en önemlileri;

Toksinlerden temizlenmek,

Doğru Beslenmek,

Fiziksel güç sağlayan aktiviteler,

Zihinsel dinginlik,

Ruhsal tatmin… 

gibi sıralanabilir.

Her biri bir konu başlığı olan bu etkenlerin toksinlerden arınmak ve beslenmek kısmında size bomba etkisi yapacak, hepinizin çok sık duyduğu ve belki de bazılarımızın kullanmaya başladığı zerdeçalın doğru kullanma yöntemini anlatacağım.

Zerdeçal bedeni bir sabun gibi temizleyen ve bağışıklık sistemini güçlendiren etken maddelere sahip süper bir baharattır. Temiz, organik gerçek zerdeçaldan bahsediyoruz elbette, sarı renkli kiremit tozundan değil.

Zerdeçalın etken maddesinin vücut tarafından emilimini gerçekleştirmek için bir dizi işlem yapılması gerekiyor. Karabiber ve yağ ile zerdeçalı bir süre ısıya tabi tutmak curcuminin aktifleşmesi için gerekli.

Aktifleşen zerdeçal küründen her gün bir tatlı kaşığı kadar kemik suyuna ekleyerek içmek, ya da çorbaya ilave ederek içmek, yukarıdaki ilk iki madde için ciddi bir fayda sağlar.


Yaşam içerisinde sağlığı, huzuru ve bir bütün olarak bizi etkileyen pek çok etken vardır. Ne yapıyorsanız yapın, yaptığımız şey bütünün içinde ancak %20 dir. Kalan %80 sizin diğer gayretlerinizle ilgilidir. Bol su içip, doğru beslenen, fermente besinlerle sindirim ve boşaltıma destek olan, bedenine, zihnine ve ruhuna gerekli önemi gösteren herkes bir süre sonra bedeninin sesini duymaya, onunla iletişim kurmaya başlar.

Beden aç mı, susuz mu, hasta mı, yorgun mu, ne yemek ister ya da neleri yemek ona yaramaz gibi tüm bilgiler bedenden sürekli bize gelmektedir. Biz onu dinlemeyi bilmediğimiz için sesini de duymayız. Elbetteki beden sizinle bir ses ile konuşacak değil. Beden biz onu duymadıkça konuşma ritmini ve şiddetini arttırarak ağrı, sızı, halsizlik, yorgunluk, depresyon ve çeşitli hastalıklarla bizimle iletişim kurmaya devam eder. 

Bedeni dinlemeyi öğrenmek bir bilme haline getirir insanı… 

Kendini bilen Rabbini bilir. 

Kendimiz dediğimiz şey bedenden ibaret değildir elbette. Beden bu dünyadaki maddesel varlığımızdır ve bize Allah’ın en büyük emanetidir. Emanete sadık olmak “İnsan” özelliğidir. Bize verilen en büyük emanete ihanet ederken, insanlıktan dem vurmanın bize bir faydası olmaz. Bize faydası olmayan hiçbir şeyin bir başkasına da faydası olmayacağını bilmek bizi enerjimizi doğru şeylere yönlendirme konusunda yardımcı olabilir.

Bedenimiz bizim mabedimizdir ve ona verdiğimiz her güzellik zihnimiz ve ruhumuz vasıtasıyla da kendimize dönen pek çok güzelliğin tohumlarıdır. 

Kendini bilme yolunda bedeni tanımak ve onunla bağ kurmak çok ciddi bir adımdır.

Bağışıklığımız güçlü olursa, beden de güçlenir ve bu güç tüm benliğimize yayılır. 


Her şey ilk adımı atmakla mümkün hale gelir. İlk adımı atarken yolun sonuna değil, odağımızı, attığımız adıma verirsek, bir sonraki adım kendiliğinden gelecektir. 

Sonda değil süreçte kalmak zihni dinginleştirir ve süreçten haz duymayı sağlar, böylece yola devam etmekte çekilen zorluk kolaylaşır. Her zorlukta kolaylık vardır. Kolaylığı görmek için bakış açımızı değiştirmemiz gerekir.

Hastalıklara karşı dirençli bir hal üzere olmak, enerjimizi hastalığa değil sağlığa kanalize etmek demektir. Bunları yapmak badenin bilgeliğine güvenmekle gerçekleşir.

Bedenin bilgeliğine güvenmek için öncelikle onunla iletişime geçmek gerekir. 

Bugün başlamak için güzel bir gün ve belki de tek gün, ne dersiniz?


Zerdeçal Kürü Tarifi

Malzemeler

1 kavanoz organik zerdeçal,

1 çay kaşığı organik tane karabiber (taze öğüterek kullanın)
Yarım kavanoz (100 ml kadar) organik Hindistancevizi yağı


Yapılışı

Hindistancevizi yağı benmari usulü ile ısıtılır ve içine diğer 2 malzeme eklenir homojen bir kıvam alana kadar karıştırılır. Bu şekilde belli bir ısıda baharatların yağın içerisinde infüze olması sağlanır. Yani baharattaki etken maddeler bu sayede yağa karışır. Isı kaynağından alınan karışım direk soğumaya bırakılmaz ve arada bir karıştırılarak soğutulur. Böylece baharatlar alta çökmemiş ve yağ da karışımın üzerine çıkmamış olur.

Soğuyan karışımı buzdolabına koymaya gerek yoktur.

En etkili kullanım şekli her sabah ılıttığımız 1 küçük kavanoz kemik suyu içerisine 1 tatlı kaşığı kür ekleyip, 1-2 yemek kaşığı da doğal elma sirkemizle karıştırıp aç karnına içmektir. Bu kürden yemeklerinize de ilave edebilir, günlük beslenmenize çorba ve yemekler vasıtasıyla dahil edebilirsiniz.

Malzemeleri temin ederek kendiniz hazırlayabilir ya da direk bizim hazırladığımız Zerdeçal kürünü kullanmaya başlayabilirsiniz.

fermentemutfagim.com dan tüm malzemeler temin edilebilir.

 

Sevgilerimle 

Ferda Uslu

Yorumlar

  1. Güzel. Faydalı dkatimi çekti birde telefon numarası eklerseniz iyi olur...

    YanıtlaSil
  2. Hındistan cevizi yagı yerine zeytinyağ kullanılabilir mi

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İlgili Diğer Yayınlar

Rafine Şekersiz Siyez Keki

Rafine şeker kullanmadan en eski un olan 10 bin yıllık unla, siyez unuyla kek yapalım mı? Rafine şeker yerine ne kullanmak lazım. Sunni tatlandırıcılar da en az şeker kadar zararlıyken geriye ne kalıyor?  Ya bal ve pekmez. Bal ısıyla temas edince toksik etki yaratıyor. Pekmezde zaten çok uzun süre kaynatılarak yapıldığı için bu etki maalesef mevcut. En iyisi soğuk sıkım pekmezler tüketmek. Aranırsa bulunuyor. Pekmezi de ısıya dayanıksız olması yüzünden kullanmıyorum pişirilecek tariflerde. Geriye şeker yerine kullanabileceğim çok fazla da seçenek kalmadı. Meyvenin kendi şekeri dışında.  Tatlandırıcı için olgun muz ve kuru dut kullandım. Hurma ya da kuru üzüm, gün kurusu kayısı da kullanılabilir. Fermente mutfağımda kullanılmayan malzemeler; Rafine tuz, Rafine şeker, Rafine endüstriyel un (organik ve tam buğday unu da olsa kullanmıyorum) Kabartma tozu, Şekerli vanilin, Kakao (yalnızca ham kakao kullanıyorum) Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı  ve tereyağ...

7/5 Fermente Temizlik 3

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 5. Kısım Bokashi Fermantasyonu İlk iş olarak, organik atıkları kapalı küçük bir kovada biriktirmekle işe başlıyoruz. Mutfağa yemek yapmak ya da bir şeyler hazırlamak için her girdiğinizde, sebze meyve kabukları ve çekirdekleri, çay ve kahve telveleri, armudun sapı, üzümün çöpü, yani organik atık sınıfına giren ne varsa atmayıp, bokashi yapmak için mutfakta bir gün boyunca kapaklı bir kovada biriktirin. Bu birikintinin sulu olmaması için çöplerinizi sularından süzerek kovaya atın. Biriken atık kovasının içindekileri günde bir kez bokashi kovasına dolduracağız. Bokashi kovasının kapağını her atıkta açmıyoruz, günde yalnızca bir kez açıyor böylece hava ile temasını en aza indiriyoruz ki fermantasyon sağlıklı olarak devam edebilsin.  Bu yüzden atıkları gün boyunca ayrı bir kapta biriktirmek işin ilk adımı.   İkinci aşamada, ağzı sıkıca kapanabilen, altı musluklu ve içi süzgeçli bir kova edinin, ya da...

Kitap- Ferda Uslu İçindekiler

  Kitap- Ferda Uslu  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Bu kitap, 07.07.2023 Yılında Ferda Uslu tarafından kaleme alınmıştır. Kitabın tüm hakları yazara aittir. Kitap sadece ferdauslu.net kişisel blogda djital olarak yayınlanmıştır. Bu bölümden başlayarak tamamına bu blogdan ulaşılabilir. Kitabın baskılı yayını yoktur. Kitapta anlatılan her şey yazarın kişisel yaşam deneyimine dayanmaktadır, hiçbir sağlık iddası yoktur. Djital yayın tarihi; 25.11.2024 İletişim  ferdauslu@fermentemutfagim.com fermentemutfagim.com telefon 0850 255 44 11 Giriş Ferda Uslu  Kimdir? İçindekiler 1.Bölüm   Fermantasyon Nedir?   -Bilinen En Eski Gıda Koruma Tekniği Fermantasyon -Probiyotik- Prebiyotik ve Simbiyotik Kavramları -İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon   -Mikro Evrenden Makro Evrene Sonsuz Dönüşüm -Bağırsaklar, Zihin ve Ruh -Die of iyileşme Sendromu -Ağız ve Cilt Florası -Kadim Şifa Kaynağı Fermantasyon -Sonsuz İyileşme Gücü