Ana içeriğe atla

Fermente Detoks ile Tam Arınma



Probiyotiklerin kelimenin tam anlamıyla “ yaşam için” anlamına geldiğini biliyor muydunuz ? Bu bakterilerin ne kadar gerekli olduğu taşıdığı anlamdan belli. Mikrobiyomunuzu bozan zararlı organizmaları dışarı atmakla kalmaz, vücudunuzun lif gibi bazı besin maddelerini daha iyi sindirmesine yardımcı olabilirler. Probiyotikler ayrıca özellikle B vitaminlerinin vitaminlerin sindirimini arttırır ve genellikle bağırsakta dengeyi korur.

Şüphesiz, birçok insan için probiyotiklerin en ilgi çekici yönlerinden biri, sahip oldukları detoksifikasyon (organizmanın kendisine zararlı olan toksik maddelerden temizlenmesi) etkileridir. Bu yazıda probiyotiklerin, vücudunuza kötü toksinlerin atılmasında ve genel denge ve üstün sağlık yaratmada nasıl yardımcı olabileceği hakkında bilinmesi gereken en önemli başlıklardan bahsedeceğiz.

Probiyotikler Sizi Nasıl Temizler?
Açıkçası, probiyotikler gastrointestinal sistem (vücudun çiğneme, sindirim, emilim ve boşaltım işlemlerinin meydana geldiği ağızdan anüse kadar olan bölümü kapsar) üzerinde ciddi bir pozitif etkiye sahiptir. Burası yemeğin parçalandığı ve önemli besinlerin emildiği yerdir. Bağırsaklar optimum performans göstermediğinde, vücudun geri kalanı acı çeker.

Vücutta biriken toksinler genellikle bağırsaklarda ve karaciğerde (vücudun filtreleme organı) birikirler. Örneğin, serbest radikaller birikirler ve bu da organlara zarar verebilir, kanser diyabet gibi kronik hastalıkların zeminini hazırlarlar.  

İşte bu yüzden probiyotiklerin diyetinize ve hayatınızın her alanına dahil edilmesi bu kadar avantajlı ve gereklidir.

Probiyotikler sizi aşağıdaki yollarla temizlemeye yardımcı olur:
-1 Ağır metallerin azaltılması
Zamanla vücutta biriken kurşun, arsenik, cıva ve kadmiyum gibi ağır metallerin atılımını hızlandırır.
-2 Karaciğerin temizlenmesi
Probiyotikler karaciğer sağlığında önemli bir rol oynamaktadır.

Karaciğerinizi detoks etmeye yardımcı olarak, cildinizi bile canlandırır ve pürünsüzleştirebilir. Probiyotikler oldukça etkili güzelleştirici etkilere sahiptir.

3-BPA atılımı
Termal yazıcı makbuzları, konserve yiyecek kapları, kağıt para, dental kompozitler ve plastik su şişeleri gibi şeyler Bisphenol A ve diğer reçineler olarak bilinen endüstriyel bir kimyasal içerir. Bu kimyasallar içeceklerimize ve yiyeceklerimize sızabilir ve sağlıkla ilgili bir çok konuda endişelere neden olabilir.

Kulağa çok korkutucu geliyor değil mi? Ama korkmadan önce şu bilgiye bir göz atın. Yapılan bilimsel araştırmalar, probiyotiklerin bu tür kimyasalların emilimini en aza indirmek ve vücudunuzda birikmesini engelleyerek, sağlığa zararlı etkilere yol açmayacak şekilde BPA atılımını arttırdığını gösteriyor. Yaşasın probiyotikler ve fermente besinler.

4- Perkloratın parçalanması
Perklorat, jet yakıtı gibi itici gazlarda ve aynı zamanda gıda ambalajında ​​bulunan (statik elektriği kontrol etmek için kullanılır) doğal olarak oluşan ve üretilen bir kimyasaldır. Bazen içme suyumuza bile giriyor. Bunların da mikrop dostlarımızın parçalayarak atılmasını sağladıklarını bilmek güzel.

5-Glüten ve diğer tahıl proteinlerini parçayabilmesi
Buğday, vücudumuzun yeterli enzim üreterek parçalanma yeteneğine sahip olmadığı bir dizi protein içerir (en bilineni glüten). Bu sindirilmemiş proteinler kan dolaşımınıza girdiğinde, genel sağlığınıza kolayca zarar verebilir. İyi haber, son araştırmalar vücudun yapışkan proteinleri parçalayabilen ve toksisitelerini azaltabilen düzinelerce probiyotik bakteri suşu ürettiğini göstermektedir. Probiyotiklerin önemi bir kez daha gözler önünde.

6- Candida'nın Ortadan Kaldırılması
Antibiyotikler, alerjiler ve stres, Candida'nın aşırı büyümesine neden olabilecek suçlulardan sadece birkaçıdır. Bu durum bağırsak florasının dengesizliği ile bağlantılıdır ve astım, IBS diğer otoimmün hastalıklar da dahil olmak üzere, rahatsız edici sağlık koşullarının gelişmesine neden olurlar.

Probiyotikler bağırsaklarınızı faydalı bakterilerle doldurur, böylece zararlı Candida mayalarını kaplarlar (büyümek için daha az alanları kalır). 
Demekki tam bir detoks için canlı probiyotik bakteri kolonileri içeren fermente besinleri tüketmek son derece mühimdir. Fermente besinleri detoks programına dahil etmek size tam bir arınma ve sağlık sağlar.

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

Yorumlar

İlgili Diğer Yayınlar

Rafine Şekersiz Siyez Keki

Rafine şeker kullanmadan en eski un olan 10 bin yıllık unla, siyez unuyla kek yapalım mı? Rafine şeker yerine ne kullanmak lazım. Sunni tatlandırıcılar da en az şeker kadar zararlıyken geriye ne kalıyor?  Ya bal ve pekmez. Bal ısıyla temas edince toksik etki yaratıyor. Pekmezde zaten çok uzun süre kaynatılarak yapıldığı için bu etki maalesef mevcut. En iyisi soğuk sıkım pekmezler tüketmek. Aranırsa bulunuyor. Pekmezi de ısıya dayanıksız olması yüzünden kullanmıyorum pişirilecek tariflerde. Geriye şeker yerine kullanabileceğim çok fazla da seçenek kalmadı. Meyvenin kendi şekeri dışında.  Tatlandırıcı için olgun muz ve kuru dut kullandım. Hurma ya da kuru üzüm, gün kurusu kayısı da kullanılabilir. Fermente mutfağımda kullanılmayan malzemeler; Rafine tuz, Rafine şeker, Rafine endüstriyel un (organik ve tam buğday unu da olsa kullanmıyorum) Kabartma tozu, Şekerli vanilin, Kakao (yalnızca ham kakao kullanıyorum) Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı  ve tereyağ...

Kitap- Ferda Uslu İçindekiler

  Kitap- Ferda Uslu  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Bu kitap, 07.07.2023 Yılında Ferda Uslu tarafından kaleme alınmıştır. Kitabın tüm hakları yazara aittir. Kitap sadece ferdauslu.net kişisel blogda djital olarak yayınlanmıştır. Bu bölümden başlayarak tamamına bu blogdan ulaşılabilir. Kitabın baskılı yayını yoktur. Kitapta anlatılan her şey yazarın kişisel yaşam deneyimine dayanmaktadır, hiçbir sağlık iddası yoktur. Djital yayın tarihi; 25.11.2024 İletişim  ferdauslu@fermentemutfagim.com fermentemutfagim.com telefon 0850 255 44 11 Giriş Ferda Uslu  Kimdir? İçindekiler 1.Bölüm   Fermantasyon Nedir?   -Bilinen En Eski Gıda Koruma Tekniği Fermantasyon -Probiyotik- Prebiyotik ve Simbiyotik Kavramları -İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon   -Mikro Evrenden Makro Evrene Sonsuz Dönüşüm -Bağırsaklar, Zihin ve Ruh -Die of iyileşme Sendromu -Ağız ve Cilt Florası -Kadim Şifa Kaynağı Fermantasyon -Sonsuz İyileşme Gücü  

7/5 Fermente Temizlik 3

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 5. Kısım Bokashi Fermantasyonu İlk iş olarak, organik atıkları kapalı küçük bir kovada biriktirmekle işe başlıyoruz. Mutfağa yemek yapmak ya da bir şeyler hazırlamak için her girdiğinizde, sebze meyve kabukları ve çekirdekleri, çay ve kahve telveleri, armudun sapı, üzümün çöpü, yani organik atık sınıfına giren ne varsa atmayıp, bokashi yapmak için mutfakta bir gün boyunca kapaklı bir kovada biriktirin. Bu birikintinin sulu olmaması için çöplerinizi sularından süzerek kovaya atın. Biriken atık kovasının içindekileri günde bir kez bokashi kovasına dolduracağız. Bokashi kovasının kapağını her atıkta açmıyoruz, günde yalnızca bir kez açıyor böylece hava ile temasını en aza indiriyoruz ki fermantasyon sağlıklı olarak devam edebilsin.  Bu yüzden atıkları gün boyunca ayrı bir kapta biriktirmek işin ilk adımı.   İkinci aşamada, ağzı sıkıca kapanabilen, altı musluklu ve içi süzgeçli bir kova edinin, ya da...