Ana içeriğe atla

Koltuk Altı Detoksu İle Toksinlerden Kurtulun



Bu alışılmadık bir çözüm gibi gelebilir, ancak tıpkı karaciğer ve böbrekler gibi, koltuk altları, toksinleri en iyi şekilde salmak için desteğe ihtiyaç duyan önemli detoksifikasyon noktalarıdır.
Alüminyum gibi ağır metaller içeren piyasa tipi deodorantların uzun süre kullanımı, esasen ter bezlerini tıkayan ve terlemeyi önleyen bu temel detoks yolunu büyük ölçüde tıkar ve engeller.
Bu kimyasalları koltuk altlarımızdaki lenf bezlerine doğrudan uygulamak, hormonlarımızın hassas dengesini bozmanın ve göğüs kanseri de dahil olmak üzere her türlü hastalığa neden olmanın kesin yoludur. Terlemeyi önleyici kullanmanın iyi bir tarafı yoktur. 
Cilt vücudun en büyük organıdır ve cildimize dokunan şey kan dolaşımımıza kolayca girebilir. Göğüs kanseri riskinde artış oranlarıyla, daha fazla araştırma yapılıncaya kadar bu kimyasallardan kaçınmak akıllıca olacaktır.

Artık ben de içerisinde onlarca zararlı kimyasal bulunan deodorantlardan hızla uzaklaşıp, en az onlar kadar etkili doğal bir alternatif olan Fermente Mutfağım Shea Yağlı Roll-on Deodoranta geçip ter bezlerimin yapması gerekeni yapmasına izin vermek istiyorum ve hızla sonuç alır mıyım diyorsanız, o zaman doğru yazıyı okuyorsunuz, yazının bundan sonraki kısmı tam size göre.

Koltuk altı detoksu yapmanın en büyük avantajı, doğal deodorant ayarlama periyodunu hızlandırması ve yanı sıra, bu kimyasalların bazılarının koltuk altlarından deriden ve dokudan çıkmasına yardımcı olmasıdır. Bu, özellikle yıllarca geleneksel deodorant kullanımından sonra gereklidir.
Yıllar sonra doğal deodorant olan, shea yağlı roll ona geçtiyseniz koltuk altınız yıllarca hapsedilen bütün toksinleri dışarı iterek size tepki verir. 
Bu durum vücudun kötü kimyasal bir saldırı salgılamasına izin verdiği için detoks reaksiyonuna neden olur. Ortaya çıkan koku, kırmızı yumrular, hassas lenf düğümleri, tahriş ve aşırı ter, ilk başta doğal deodorantınızın çalışmadığı gibi görünmesini sağlar, ama acele etmeyin çünkü çok fena yanılıyor olabilirsiniz.

Çünkü koltuk altlarınız biriken tüm o zararlı kimyasal ve toksinden kurtulmaya çalışıyor. Koltuk altı detoks maskesi de bu zararlı kimyasalların vücuttan hızla uzaklaştırılmasına yardımcı olur.
Ne kadar ter attığınıza bağlı olarak tam koltuk altı detoksunu yapmak iki ila altı hafta sürer. Amaç, güçlü kokuyu gidermek ve genel terlemeyi azaltmaktır. 


Koltuk Altı Detoks Maskesi Nasıl Kullanılır?

Maskeyi uygulamak için yumuşak bir diş fırçasına ihtiyacınız olacak veya parmaklarınızı kullanabilirsiniz. Karışımı koltuk altınıza sürdükten sonra beş dakika bekleterek başlayın ve 25 dakikaya kadar devam edin, ısırık oluşursa derhal ılık suyla durulayın. İdeal olarak, detoksu duştan hemen önce yapmak isteyeceksiniz, böylece bölgeyi tamamen temizleyebilirsiniz.
Koltuk altı kokusu geçene ve doğal deodorant tahriş edici olmayana kadar günlük olarak veya gerektiğinde tekrarlayın.

Piyasada satılan deodorantlar ve terlemeyi önleyiciler çeşitli kimyasallar ve katkı maddeleri içerir. Vücudun doğal terleme yeteneğini engellemek doğal olmayan bir şey gerektirir ve bu deodorantlardaki kimyasal liste etkileyicidir:

Klasik Deodorantlardaki Kimyasallar Listesi

Alüminyum - bazı kanıtlar alüminyumu kansere ve Alzheimer Hastalığına bağlar
Ftalatlar - Endokrin bozucular sıklıkla plastikte bulunur ve hormon dengesizliğine ve hatta kısırlığa neden olabilir.
Propilen glikol - ortak ad: antifriz. Kişisel bakım ürünlerinde çok tartışılan bir katkı maddesidir ancak Environmental Working Group , ılımlı bir immünotoksisite ve alerji riski taşıdığını bildirmektedir .
Formaldehit -   bilinen bir kanserojen… 
Parabenler-  Biyopsi dokusunda meme kanseri olan başka bir hormon bozucu ve parabenler bulunmuştur.
Antibakteriyel Substances-  endokrin bozucu ve olumsuz yönde bağışıklık sistemini etkileyebilir.


Fermente Mutfağım Shea Yağlı Roll-on Deodorant İçerisinde neler var?

Yenilebilir kakao yağı, 
Hindistan cevizi yağı, 
Shea yağı, 
Lavanta yağı, 
Bal mumu, 
Nişasta, 
İngiliz karbonatı. 

Koltuk Altı Detoks Paketi Nasıl Kullanılır?

Paket içindeki ürünlere bakalım öncelikle;

Paketimiz bu dört muhteşem ve birbirini tamamlayan üründen oluşmakta.

Koltuk altı Detoks Paketi Kullanım Talimatı

Öncelikle koltuk altınız kuru ve temiz olmalı.
Detoks maskesini uyguladıktan sonra yukarıda da anlattığım üzere maskeyi 5 dk bekleterek işe başlayın ve 25 dk ya kadar kademeli olarak bekleme süresine çıkabilirsiniz, bu bir kaç hafta sürecek. Bu, bölgeye kan akışını artıracağı için bir miktar kızarıklığa neden olabilir, ancak hızla gider.
Duştan önce detoks yapmak sizin için pratik olacağından, böyle yaptığınızı var sayarak anlatmaya devam edeceğim.
İstenilen süre maskeyi bölgede beklettikten sonra, yıkayın ve bentonit killi sabunla koltuk altlarınızı köpürtün.
Organik çiğ Elma sirkemizi dilerseniz suyla seyrelterek, banyoda son durulama suyu olarak tüm vücudunuza dökün, dilerseniz de banyodan çıkınca sulandırarak tonik olarak koltuk altlarınıza bir pamuk yardımıyla sürün.

Koltuk altlarınız kuruyunca artık Shea Yağlı Roll-onunuzu kullanabilirsiniz.
Bu işlemi her duştan önce bir süreliğine yaparsanız, siz de çok kısa süre sonra toksinlerden arınmış, doğal deodorantın tüm nimetlerinden yararlanmaya başlamış olacaksınız.
Unutmayın, ter kokumuz yediklerimizle de çok alakalıdır. Zararlı içerikli gıdadan da uzak durmak ve fermente ürünlerle beslenmek de sürecin hızlanmasına yardımcı olacaktır.

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/



Yorumlar

İlgili Diğer Yayınlar

Rafine Şekersiz Siyez Keki

Rafine şeker kullanmadan en eski un olan 10 bin yıllık unla, siyez unuyla kek yapalım mı? Rafine şeker yerine ne kullanmak lazım. Sunni tatlandırıcılar da en az şeker kadar zararlıyken geriye ne kalıyor?  Ya bal ve pekmez. Bal ısıyla temas edince toksik etki yaratıyor. Pekmezde zaten çok uzun süre kaynatılarak yapıldığı için bu etki maalesef mevcut. En iyisi soğuk sıkım pekmezler tüketmek. Aranırsa bulunuyor. Pekmezi de ısıya dayanıksız olması yüzünden kullanmıyorum pişirilecek tariflerde. Geriye şeker yerine kullanabileceğim çok fazla da seçenek kalmadı. Meyvenin kendi şekeri dışında.  Tatlandırıcı için olgun muz ve kuru dut kullandım. Hurma ya da kuru üzüm, gün kurusu kayısı da kullanılabilir. Fermente mutfağımda kullanılmayan malzemeler; Rafine tuz, Rafine şeker, Rafine endüstriyel un (organik ve tam buğday unu da olsa kullanmıyorum) Kabartma tozu, Şekerli vanilin, Kakao (yalnızca ham kakao kullanıyorum) Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı  ve tereyağ...

Kitap- Ferda Uslu İçindekiler

  Kitap- Ferda Uslu  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Bu kitap, 07.07.2023 Yılında Ferda Uslu tarafından kaleme alınmıştır. Kitabın tüm hakları yazara aittir. Kitap sadece ferdauslu.net kişisel blogda djital olarak yayınlanmıştır. Bu bölümden başlayarak tamamına bu blogdan ulaşılabilir. Kitabın baskılı yayını yoktur. Kitapta anlatılan her şey yazarın kişisel yaşam deneyimine dayanmaktadır, hiçbir sağlık iddası yoktur. Djital yayın tarihi; 25.11.2024 İletişim  ferdauslu@fermentemutfagim.com fermentemutfagim.com telefon 0850 255 44 11 Giriş Ferda Uslu  Kimdir? İçindekiler 1.Bölüm   Fermantasyon Nedir?   -Bilinen En Eski Gıda Koruma Tekniği Fermantasyon -Probiyotik- Prebiyotik ve Simbiyotik Kavramları -İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon   -Mikro Evrenden Makro Evrene Sonsuz Dönüşüm -Bağırsaklar, Zihin ve Ruh -Die of iyileşme Sendromu -Ağız ve Cilt Florası -Kadim Şifa Kaynağı Fermantasyon -Sonsuz İyileşme Gücü  

7/5 Fermente Temizlik 3

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 5. Kısım Bokashi Fermantasyonu İlk iş olarak, organik atıkları kapalı küçük bir kovada biriktirmekle işe başlıyoruz. Mutfağa yemek yapmak ya da bir şeyler hazırlamak için her girdiğinizde, sebze meyve kabukları ve çekirdekleri, çay ve kahve telveleri, armudun sapı, üzümün çöpü, yani organik atık sınıfına giren ne varsa atmayıp, bokashi yapmak için mutfakta bir gün boyunca kapaklı bir kovada biriktirin. Bu birikintinin sulu olmaması için çöplerinizi sularından süzerek kovaya atın. Biriken atık kovasının içindekileri günde bir kez bokashi kovasına dolduracağız. Bokashi kovasının kapağını her atıkta açmıyoruz, günde yalnızca bir kez açıyor böylece hava ile temasını en aza indiriyoruz ki fermantasyon sağlıklı olarak devam edebilsin.  Bu yüzden atıkları gün boyunca ayrı bir kapta biriktirmek işin ilk adımı.   İkinci aşamada, ağzı sıkıca kapanabilen, altı musluklu ve içi süzgeçli bir kova edinin, ya da...