Ana içeriğe atla

Bentonit Killi Ayak Detoks Maskesi ile Sağlığa Büyük Bir Adım Atın



Kendinizi güzel bir maske ile şımartmak gibisi yoktur. Daha önce hiç ayağınıza maske yapmadınız mı? Bana güvenin, yakında yapacaksınız ve sadece ayaklarınız değil, vücudunuz bunun için size teşekkür edecek.

Ayak Detoksu Ne işe Yarar?

Vücudun ayaklar yoluyla detokslanması, en güvenli detoksifikasyon biçimlerinden biri olarak kabul edilir.
Ayaklarımız vücudumuzdaki en büyük deri gözeneklerinden bazılarına ev sahipliği yapıyor . Bu gözenekler o kadar büyüktür ki, uçucu yağlar derinin katmanlarından hızlı bir şekilde geçebilir ve faydalarını vücuda daha etkili bir şekilde salgılarlar. Bunun için tabi öncelikle gözenekleri temizlememiz ve biriken toksinleri atmamız gerekmektedir.

Modern dünyamızda bir ton toksine maruz kalıyoruz.
Bu maruz kalma sadece yediğimiz yiyeceklerden ve soluduğumuz havadan değil, kişisel bakım ürünlerinden, ev temizlik ürünlerinden, ev eşyalarından, havadan, sudan vs...  Liste gerçekten uzun aslında. Şu anda vücudumuza sürdüğümüz ve yediklerimizde kullanılan  70.000'den fazla sentetik kimyasal var , ancak bunlardan yalnızca 1.600'den azı kanserojenlik açısından test edilmiştir.  Bu toksinlerden bazıları yağ hücrelerinde biyolojik olarak birikerken sadece bir kısmı vücuttan atılabilirler.

Toplu olarak, vücudumuzdaki tüm kimyasal maddeler “vücut yükümüz” olarak bilinir. Ortalama bir yetişkinin vücut yükü 700'ün üzerinde
insan yapımı endüstriyel kimyasaldan oluşur. Evet, kulağa son derece kötü geldiğinin farkındayım, bu gerçekten çılgınca. Ve bu 700 civarı zehirli kimyasal, vücudun detoks işlemlerini daha da zorlaştırır. Bazen, vücut bu ekstra iş yükünü kaldıramaz.


Bu yüzden bu Bentonit killi ayak detoks maskesi, vücudunuzun detoks yollarındaki yükü ortadan kaldırmak ve sağlığınızı güçlendirmek için ekstra önemlidir. 
Bentonit Kili, hidratlandığında “elektrik yükü” üretme kabiliyeti nedeniyle eşsiz bir kildir. Sıvıyla temas ettiğinde, elektrik bileşenleri değişerek ona toksinleri emmesini sağlar. Bentonit, toksinleri, ağır metalleri, yabancı maddeleri ve kimyasalları emme ve uzaklaştırma kabiliyetiyle bilinir.
Bentonit, şişen bir kildir. Su ile karıştığında hızla gözenekli bir sünger gibi açılır. Buradan toksinler elektriksel çekim yoluyla süngerin içine çekilir ve orada kalırlar. 


Bentonit kili, birçok toksinde pozitif yüke bağlanan güçlü bir negatif yük taşır. Bir toksin, kimyasal veya ağır metal ile temas ettiğinde kil, toksini emer ve vücudun kullanması için minerallerini serbest bırakır. Bentonit ayrıca fazla hidrojeni çektiği için hücrelere oksijen almasına yardımcı olur. Oldukça şaşırtıcı, ha?

Bentonit Killi Ayak Detoks Maskesini, nerede kullanmalı?

Maskenizi nereye uygulamak istediğinize karar verin ( bu karar vücudunuzla ilgili değil, ayaklarınız için kullanacağınızı zaten biliyoruz) Bu karar evinizin neresinde maskeyi uygulayacağınız ile alakalı. Çünkü bir jimnastikçi değilseniz ve elerinizin üzerinde yürüyemiyorsanız, ayak tabanlarınızda maske sürülüyken fazla uzağa gidemezsiniz. Maskeyi ben banyoda genellikle küvetin kenarında veya küvetin (kuru ise) içinde otururken uygularım. Bu esnada kitap okurum, dizüstümde bir film izlerim ya da biraz çalışırım. Küvetin içinde veya yakınında olması açıkçası bir sürü temizlik işini kolaylaştırıyor.

Maskeyi tam olarak ayağın neresine uygulamalı?

  • Detoks etkisi için maskeyi ayakların altına ve ayak bileklerinin çevresine uygulayın.

  • Bol miktarda su içimeniz, vücudunuzun detoksifikasyon yollarına açmaya yardımcı olur.

  • Bentonit Killi Ayak Detoks Maskesini Ne kadar bekletmeli?

  • Maskeyi 8-10 dakika bekletin (veya tamamen kuruyana kadar), sonra durulayın.


Ayaklarımız vücudumuzun çok çalışan bir parçasıdır. Yürüyoruz, çocukları kovalıyoruz, ayakta masa başında çalışıyoruz, yüksek topuklu ayakkabılar giyiyor, yemek pişirmek veya günlük aktiviteler için hep onların üzerinde çalışıyoruz.

Ayak masajı ve pedikürün bu kadar rahatlatıcı olmasının nedeni budur. Ayaklarımız genellikle daha fazla stres altında olduğumuzu ve ayaklarımızı rahatlattığımızı vurgulayarak, tüm vücudu gevşetmenin harika bir yoludur. Sadece düzenli olarak bentonit killi ayak detoksu yapmanın bile gevşetici, rahatlatıcı bir etkisi oluyor.

Ayak detoks maskesi ayak sorunları için nasıl kullanılır?

Yukarıda bahsettiğimiz detoks etkisi yanında ayak detoks maskemizin bir de ayakta bulunan mantar, egzama, ve diğer cilt rahatsızlıklarını gidermede de kulanıldığını söylememde fayda var. Ayağınızda bahsettiğim sorunlardan birisi varsa şayet maskeyi sadece ayağınızın tabanı ve bileklerinize sürmek yerine, ayağınızın sorunlu kısmına da sürünüz.

Ayak Detoks Paketi Nasıl Kullanılır?

Pakette Neler Var?


Ayak Detoks Paketi Kullanım Talimatı

  • Temiz yıkanmış ayağa Ayak detoks maskemiz ince bir tabaka halinde sürülür. Özellikle sorunlu bölgelere temas etmesine dikkat edilir.
  • Akabinde 15-20 dk bekletilen maske ılık su ile güzelce durulandıktan sonra zerdeçallı sabun ile ayak yıkanır.
  • Sirkemiz bire bir oranda seyreltilir, tonik haline getirilir, yıkanan ayağa pamuk yardımı ile tonikleme işlemi yapılır.
  • Kişi bu uygulamadan sonra her gün dışarı çıkarken sabahları ayağına ve parmak aralarına roll-on sürmeli, akşamlarıda kantaron yağlı krem sürmelidir.
  • Ayak detoks maskeli uygulama haftada 2-3 defa uygulanmalıdır. 
  • Temiz kurulanmış ayağa Roll-on ve krem uygulaması sabah akşam yapılmalıdır. 

Ayaklarınızı şımartın…

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

Ferda Uslu



Yorumlar

İlgili Diğer Yayınlar

Rafine Şekersiz Siyez Keki

Rafine şeker kullanmadan en eski un olan 10 bin yıllık unla, siyez unuyla kek yapalım mı? Rafine şeker yerine ne kullanmak lazım. Sunni tatlandırıcılar da en az şeker kadar zararlıyken geriye ne kalıyor?  Ya bal ve pekmez. Bal ısıyla temas edince toksik etki yaratıyor. Pekmezde zaten çok uzun süre kaynatılarak yapıldığı için bu etki maalesef mevcut. En iyisi soğuk sıkım pekmezler tüketmek. Aranırsa bulunuyor. Pekmezi de ısıya dayanıksız olması yüzünden kullanmıyorum pişirilecek tariflerde. Geriye şeker yerine kullanabileceğim çok fazla da seçenek kalmadı. Meyvenin kendi şekeri dışında.  Tatlandırıcı için olgun muz ve kuru dut kullandım. Hurma ya da kuru üzüm, gün kurusu kayısı da kullanılabilir. Fermente mutfağımda kullanılmayan malzemeler; Rafine tuz, Rafine şeker, Rafine endüstriyel un (organik ve tam buğday unu da olsa kullanmıyorum) Kabartma tozu, Şekerli vanilin, Kakao (yalnızca ham kakao kullanıyorum) Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı  ve tereyağ...

Kitap- Ferda Uslu İçindekiler

  Kitap- Ferda Uslu  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Bu kitap, 07.07.2023 Yılında Ferda Uslu tarafından kaleme alınmıştır. Kitabın tüm hakları yazara aittir. Kitap sadece ferdauslu.net kişisel blogda djital olarak yayınlanmıştır. Bu bölümden başlayarak tamamına bu blogdan ulaşılabilir. Kitabın baskılı yayını yoktur. Kitapta anlatılan her şey yazarın kişisel yaşam deneyimine dayanmaktadır, hiçbir sağlık iddası yoktur. Djital yayın tarihi; 25.11.2024 İletişim  ferdauslu@fermentemutfagim.com fermentemutfagim.com telefon 0850 255 44 11 Giriş Ferda Uslu  Kimdir? İçindekiler 1.Bölüm   Fermantasyon Nedir?   -Bilinen En Eski Gıda Koruma Tekniği Fermantasyon -Probiyotik- Prebiyotik ve Simbiyotik Kavramları -İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon   -Mikro Evrenden Makro Evrene Sonsuz Dönüşüm -Bağırsaklar, Zihin ve Ruh -Die of iyileşme Sendromu -Ağız ve Cilt Florası -Kadim Şifa Kaynağı Fermantasyon -Sonsuz İyileşme Gücü  

7/5 Fermente Temizlik 3

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 5. Kısım Bokashi Fermantasyonu İlk iş olarak, organik atıkları kapalı küçük bir kovada biriktirmekle işe başlıyoruz. Mutfağa yemek yapmak ya da bir şeyler hazırlamak için her girdiğinizde, sebze meyve kabukları ve çekirdekleri, çay ve kahve telveleri, armudun sapı, üzümün çöpü, yani organik atık sınıfına giren ne varsa atmayıp, bokashi yapmak için mutfakta bir gün boyunca kapaklı bir kovada biriktirin. Bu birikintinin sulu olmaması için çöplerinizi sularından süzerek kovaya atın. Biriken atık kovasının içindekileri günde bir kez bokashi kovasına dolduracağız. Bokashi kovasının kapağını her atıkta açmıyoruz, günde yalnızca bir kez açıyor böylece hava ile temasını en aza indiriyoruz ki fermantasyon sağlıklı olarak devam edebilsin.  Bu yüzden atıkları gün boyunca ayrı bir kapta biriktirmek işin ilk adımı.   İkinci aşamada, ağzı sıkıca kapanabilen, altı musluklu ve içi süzgeçli bir kova edinin, ya da...