Ana içeriğe atla

Fermantasyonun Cilt Bakımında Etkileri



Yenilebilir yağlar ve Probiyotik içecek olan kombu çayıyla muhteşem bir sıvı sabun yaptık.
İçerisinde ayçiçek yağı, zeytinyağı, limon yağı ve kombocha var.
Tabii ki yağların sabunlaşması için doğru oranda potasyum hidroksit kullandık. bu konu ile alakalı soruları olanlar daha önce yazdığım  Sabun Bazı, Kül Suyu ve Kostik Meselesi 


yazımı lütfen okusunlar. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki, bütün sabunlarımızın son halinde asla kostik kalıntısı bulunmaz.
Sizleri Fermente Sıvı Sabun ile tanıştıracağım ama öncesinde fermantasyon ve cilt için kazandırdıklarına göz atalım.
Fermantasyon binlerce yıldır uygulanmakta gıdanın geleneksel olarak en eski saklama metodudur. Gıdanın, besinsel değerlerini arttırmak için biyolojik bileşenler içerir. Fermantasyon, güzellik ürünlerine tanımlanmasından önce, geleneksel olarak sebze ve meyve gibi yiyecekler için kullanılmıştır. Bu işlem yiyecekler ile, iyi bakterilerin üremesini sağlayan bir ortam oluşturulmasını içerir. Bu doğal bakteriler laktik asit oluşturmak üzere nişasta üzerinde beslenir. Sonuç? Yiyecekler korunur ve b vitamini, probiyotikler, omega 3 yağ asitleri ve enzimleri oluşur!

Cilt bakımına gelince,
aktif bileşenler parçalanır, böylece besinler ve mineraller cilt tarafından daha hızlı emilir. Bu bileşenler, cilt üzerinde inanılmaz faydalı bir etkiye sahip olan antioksidanlar ve amino asitlerle daha da zenginleşir.
Fermente edilmiş malzemelerin cilt bakımı faydaları nelerdir?
Fermente edilmiş içerik, cildimizin genel sağlığı için birçok olası faydaya sahiptir. Fermantasyon işlemi, her bir bileşendeki antioksidanların seviyesini arttırdığından, bu, cildin yaşlanma sürecini yavaşlatmaya yardımcı olabilir. Fermente gıdalar yemenin de cildi içten dışa açıklığa kavuşturma ve gençleştirme yeteneğine sahip olduğunu göstermiştir. Cilt bakımında kullanıldığında, bu fermantasyon işlemi, bileşenlerin biyoyararlanımını arttırır, bu da daha derin bir seviyede emilebilecekleri anlamına gelir. Bu özellikle kuru cilde sahip herkes için mükemmeldir!
Şimdi bu bilgiler doğrultusunda fermente ürünleri gıda ile sınırlamak ne kadar da azla yetinmek olacak sizler de sanırım anladınız. Fermantasyonu ve fermente ürünleri yaşamımızın her alanına almak sağlıklı bir toplum için yapacağımız en faydalı eylem olacağı kanaatindeyim.
Fermente sıvı sabun, Fermente Şampuan, fermente sabun, kısacası fermente kozmetik bu öğretiler doğrultusunda ortaya çıktı Fermente Mutfağımın ürün gamına yerleşti ve sizlere gururla sunuldu.
Fermente kozmetik ile alakalı daha kapsamlı olan 

Fermente Kozmetik yazımı da okumanız da fayda olabilir.


Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

Yorumlar

İlgili Diğer Yayınlar

Rafine Şekersiz Siyez Keki

Rafine şeker kullanmadan en eski un olan 10 bin yıllık unla, siyez unuyla kek yapalım mı? Rafine şeker yerine ne kullanmak lazım. Sunni tatlandırıcılar da en az şeker kadar zararlıyken geriye ne kalıyor?  Ya bal ve pekmez. Bal ısıyla temas edince toksik etki yaratıyor. Pekmezde zaten çok uzun süre kaynatılarak yapıldığı için bu etki maalesef mevcut. En iyisi soğuk sıkım pekmezler tüketmek. Aranırsa bulunuyor. Pekmezi de ısıya dayanıksız olması yüzünden kullanmıyorum pişirilecek tariflerde. Geriye şeker yerine kullanabileceğim çok fazla da seçenek kalmadı. Meyvenin kendi şekeri dışında.  Tatlandırıcı için olgun muz ve kuru dut kullandım. Hurma ya da kuru üzüm, gün kurusu kayısı da kullanılabilir. Fermente mutfağımda kullanılmayan malzemeler; Rafine tuz, Rafine şeker, Rafine endüstriyel un (organik ve tam buğday unu da olsa kullanmıyorum) Kabartma tozu, Şekerli vanilin, Kakao (yalnızca ham kakao kullanıyorum) Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı  ve tereyağ...

Kitap- Ferda Uslu İçindekiler

  Kitap- Ferda Uslu  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Bu kitap, 07.07.2023 Yılında Ferda Uslu tarafından kaleme alınmıştır. Kitabın tüm hakları yazara aittir. Kitap sadece ferdauslu.net kişisel blogda djital olarak yayınlanmıştır. Bu bölümden başlayarak tamamına bu blogdan ulaşılabilir. Kitabın baskılı yayını yoktur. Kitapta anlatılan her şey yazarın kişisel yaşam deneyimine dayanmaktadır, hiçbir sağlık iddası yoktur. Djital yayın tarihi; 25.11.2024 İletişim  ferdauslu@fermentemutfagim.com fermentemutfagim.com telefon 0850 255 44 11 Giriş Ferda Uslu  Kimdir? İçindekiler 1.Bölüm   Fermantasyon Nedir?   -Bilinen En Eski Gıda Koruma Tekniği Fermantasyon -Probiyotik- Prebiyotik ve Simbiyotik Kavramları -İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon   -Mikro Evrenden Makro Evrene Sonsuz Dönüşüm -Bağırsaklar, Zihin ve Ruh -Die of iyileşme Sendromu -Ağız ve Cilt Florası -Kadim Şifa Kaynağı Fermantasyon -Sonsuz İyileşme Gücü  

7/5 Fermente Temizlik 3

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 5. Kısım Bokashi Fermantasyonu İlk iş olarak, organik atıkları kapalı küçük bir kovada biriktirmekle işe başlıyoruz. Mutfağa yemek yapmak ya da bir şeyler hazırlamak için her girdiğinizde, sebze meyve kabukları ve çekirdekleri, çay ve kahve telveleri, armudun sapı, üzümün çöpü, yani organik atık sınıfına giren ne varsa atmayıp, bokashi yapmak için mutfakta bir gün boyunca kapaklı bir kovada biriktirin. Bu birikintinin sulu olmaması için çöplerinizi sularından süzerek kovaya atın. Biriken atık kovasının içindekileri günde bir kez bokashi kovasına dolduracağız. Bokashi kovasının kapağını her atıkta açmıyoruz, günde yalnızca bir kez açıyor böylece hava ile temasını en aza indiriyoruz ki fermantasyon sağlıklı olarak devam edebilsin.  Bu yüzden atıkları gün boyunca ayrı bir kapta biriktirmek işin ilk adımı.   İkinci aşamada, ağzı sıkıca kapanabilen, altı musluklu ve içi süzgeçli bir kova edinin, ya da...