Ana içeriğe atla

Ev Yapımı Güneş Kremi


Ticari güneş kremleri zararlı kimyasal maddeler ve toksinlerle dolu. Şimdi tarifini vereceğim güneş kremi ise güneşten korumasının yanı sıra cildimize faydalı yağ içeriğiyle muhteşem bir ürün.

Ev yapımı güneş kremi malzemeler;


10 damla lavanta
1 yemek kaşığı nar çekirdeği yağı
3/4 Cup Hindistan cevizi yağı
2 yemek kaşığı Çinko Oksit
2 yemek kaşığı shea yağı
1 yemek kaşığı bitkisel gliserin
Cam kavanoz

Yapılışı


Bir kavanozda çinko oksit ve lavanta yağı hariç tüm malzemeyi birleştirin.
Mikrodalga ya da benmaride birleştirdiğiniz yağı ısıtın çünkü çinko oksit ancak yağda belli bir ısıda çözülüyor. Zaten shea yağı ve Hindistan cevizi yağı katı yağlar olduğu için onların da erimesi gerekiyor..
Çinko oksit ve lavanta yağını da ekleyip iyice karıştırın ve cam kavanoza alın. Serin bir yerde muhafaza edin. Güneşe çıkmadan yaklaşık yarım saat önce sürün ve her 3-4 saatte bir tekrarlayın.
Hindistan cevizi yağı 8 SPF dir (güneşten koruma faktörü)
Nar yağını 20 SPF dir.
Çinko oksidin güneşteki UVB ışınlarından koruyucu etkiye sahiptir.
Bu ev yapımı güneş kremine eklenen yağların her birisinin SPF sini yazdım ancak birleştiğinde tam SPF sini bilemeyiz, çünkü labarotuar ortamında üretmedik. UVB ışınlarından koruyucu olması çok önemli bir faktördür.


Kaynak;
draxe.com

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 
https://www.fermentemutfagim.com/


Yorumlar

  1. uva ışınları bizi yaşlandırır ve cildimz için kötüdür
    ama uvb ışınları d vitamini sentezlemek için gereken değilmidir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet harf hatası yapılmış düzelttim.
      UV Maruz kalan canlılarda kısa ve uzun vadeli hasara yol açar, özellikle insanlarda güneş yanığına, cildin yaşlanmasına ve cilt kanserine neden olur.

      Sil
    2. UVB (290 ila 320 nm) yazın gün ortasında ve tropiklerde bulunan toplam UV ışınlarının yaklaşık yüzde beşini meydana getirir ama güneş yanığı, cilt yaşlanması ve kanserinin yüzde 80 ila 90'ından sorumludur.

      Sil
  2. Shea yagi yerine kullanabilecegimiz alternatif yag varmi tesekkurler.

    YanıtlaSil
  3. Bu Dr. Axe'in tarifi degil mi?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tarif sonunda kaynak olarak verildiğini sanırım okumadınız :)

      Sil
  4. merhaba yağları nerden satın alıyorsunuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hepsi yemeklik yağlardır. İstediğiniz yerden alabilirsiniz.

      Sil
  5. Yaza girerken stoklarinizda goremiyorum bu kremi :)

    YanıtlaSil
  6. Bu tarife E vitamini kapsülü eklemek(5 ya da 10 kapsül belki) uygun olur mu?

    YanıtlaSil
  7. 3/4 cup hindistan cevizi yağı demişsiniz. bu cup kelimesi ne demek? nasıl bir ölçü

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cup Amerikan standart hacim ölçüsüdür. Aşağı yukarı bir su bardağı gibi düşünsek de tam olarak 1 su bardağı değildir. Mutfak malzemeleri satılan yerlerde ölçü kapları bu standarda göre yapılmıştır. uluslararası bir ölçü birimi olarak kullanılır.

      Sil
  8. Merhaba..cinko oksit nano diye gdcenmi yoksa aktarlarda satılanmı?teşekkurler

    YanıtlaSil
  9. Çinko oksitin erime ısısı nedir acaba

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İlgili Diğer Yayınlar

Rafine Şekersiz Siyez Keki

Rafine şeker kullanmadan en eski un olan 10 bin yıllık unla, siyez unuyla kek yapalım mı? Rafine şeker yerine ne kullanmak lazım. Sunni tatlandırıcılar da en az şeker kadar zararlıyken geriye ne kalıyor?  Ya bal ve pekmez. Bal ısıyla temas edince toksik etki yaratıyor. Pekmezde zaten çok uzun süre kaynatılarak yapıldığı için bu etki maalesef mevcut. En iyisi soğuk sıkım pekmezler tüketmek. Aranırsa bulunuyor. Pekmezi de ısıya dayanıksız olması yüzünden kullanmıyorum pişirilecek tariflerde. Geriye şeker yerine kullanabileceğim çok fazla da seçenek kalmadı. Meyvenin kendi şekeri dışında.  Tatlandırıcı için olgun muz ve kuru dut kullandım. Hurma ya da kuru üzüm, gün kurusu kayısı da kullanılabilir. Fermente mutfağımda kullanılmayan malzemeler; Rafine tuz, Rafine şeker, Rafine endüstriyel un (organik ve tam buğday unu da olsa kullanmıyorum) Kabartma tozu, Şekerli vanilin, Kakao (yalnızca ham kakao kullanıyorum) Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı  ve tereyağ...

Kitap- Ferda Uslu İçindekiler

  Kitap- Ferda Uslu  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Bu kitap, 07.07.2023 Yılında Ferda Uslu tarafından kaleme alınmıştır. Kitabın tüm hakları yazara aittir. Kitap sadece ferdauslu.net kişisel blogda djital olarak yayınlanmıştır. Bu bölümden başlayarak tamamına bu blogdan ulaşılabilir. Kitabın baskılı yayını yoktur. Kitapta anlatılan her şey yazarın kişisel yaşam deneyimine dayanmaktadır, hiçbir sağlık iddası yoktur. Djital yayın tarihi; 25.11.2024 İletişim  ferdauslu@fermentemutfagim.com fermentemutfagim.com telefon 0850 255 44 11 Giriş Ferda Uslu  Kimdir? İçindekiler 1.Bölüm   Fermantasyon Nedir?   -Bilinen En Eski Gıda Koruma Tekniği Fermantasyon -Probiyotik- Prebiyotik ve Simbiyotik Kavramları -İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon   -Mikro Evrenden Makro Evrene Sonsuz Dönüşüm -Bağırsaklar, Zihin ve Ruh -Die of iyileşme Sendromu -Ağız ve Cilt Florası -Kadim Şifa Kaynağı Fermantasyon -Sonsuz İyileşme Gücü  

7/5 Fermente Temizlik 3

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 5. Kısım Bokashi Fermantasyonu İlk iş olarak, organik atıkları kapalı küçük bir kovada biriktirmekle işe başlıyoruz. Mutfağa yemek yapmak ya da bir şeyler hazırlamak için her girdiğinizde, sebze meyve kabukları ve çekirdekleri, çay ve kahve telveleri, armudun sapı, üzümün çöpü, yani organik atık sınıfına giren ne varsa atmayıp, bokashi yapmak için mutfakta bir gün boyunca kapaklı bir kovada biriktirin. Bu birikintinin sulu olmaması için çöplerinizi sularından süzerek kovaya atın. Biriken atık kovasının içindekileri günde bir kez bokashi kovasına dolduracağız. Bokashi kovasının kapağını her atıkta açmıyoruz, günde yalnızca bir kez açıyor böylece hava ile temasını en aza indiriyoruz ki fermantasyon sağlıklı olarak devam edebilsin.  Bu yüzden atıkları gün boyunca ayrı bir kapta biriktirmek işin ilk adımı.   İkinci aşamada, ağzı sıkıca kapanabilen, altı musluklu ve içi süzgeçli bir kova edinin, ya da...