Ana içeriğe atla

Ev Yapımı Çamaşır Sabunu


Çamaşır makinesinde kullanacağımız % 100 doğal bir deterjan yapımında kullanmak üzere bir sabun ihtiyacı hissettim. O ihtiyaçtan bu sabun doğdu. Meğerse çamaşır sabunu diye bir ürün de varmış.
Benim çamaşır sabunum yine % 100 bitkisel ve yemeklik yağlardan yapıldı. Yine diğer sabunlarım gibi içinde boyar madde, parfüm, kimyasal katkı maddeleri yok. 
Saf gerçek sabun.
Çamaşır sabununun içindeki yağlar;
Soğuk sıkım zeytinyağı,
yemeklik ayçiçek yağı,
Hindistancevizi yağı,
Palm yağı,
Çankırı kaya tuzu.
Çamaşır deterjanı tarifim yakında blokta olacak.

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/






Yorumlar

  1. yapılışı diğer sabunlarla aynı mı?

    YanıtlaSil
  2. Elde yikanan camasirlar icin de, kullanilabilir mi bu sabun?
    Sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Super! Tesekkur ederim.😊

    YanıtlaSil
  4. ne zaman tarifi vermeyi düşünüyorsunuz?

    YanıtlaSil
  5. merhaba bende tarrifi bulamadım ayrıca sipariş ver sekmesine tıkladığımda da süpariş veremiyorum. Tarifi ve sipariş bölümün paylaşabilir misiniz? teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygu hanım merhaba
      Sabunda tarif olma sabunlaşma formulleri olur. Her yagın sabunlaşma degeri farklıdır. Blogumda bunlar detaylıca mevcut. sipariş için ferdadurusu@gmail.com adresinden sipariş verebilirsiniz.

      Sil
    2. Blokta yakında tarifi yazacağım demişsiniz. Beklemedeyiz=)

      Sil
  6. Merhaba malzemelerin ölçülerini ve yapılışını da paylaşabilirmisiniz acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabun yapma formülleri blogumuzda zaten paylaşılmıştır.

      Sil
    2. Anliyamadigim şu ayçiçek yağı,palm yağı bu ürünlerden ne kadar koyarak sabunu yapabiliriz. Bütün sabunlarda sadece malzemelerin isimleri var ölçüleri yok maalesef :(

      Sil
    3. Ayşegül Hanım sabun yapma formulleri hassas ölçümleriyle birlikte blogumuzda mevcut dediğim gibi.

      Sil
  7. merhaba mum yapaımı ile bilgiler paylaşır mısısnız

    YanıtlaSil
  8. Tuzu hangi aşamada ve oranda koyuyoruz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba Ferda Hanım,
      Tuzu ve farklı yağları hangi aşamada koyuyoruz ve gramajları nedir?
      Diğer tariflerinizde tuz bulunmuyor.
      Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
      Teşekkürler

      Sil
  9. Merhabalar,
    Blogu inceledim fakat yukarıda yazan malzemelerle, yapımı anlatılan sabun tarifini maalesef bulamadım. Mümkünse eğer yapılışı ya burada yayınlayabilir ya da tam tarife ulaşabileceğimiz linki ekleyebilir misiniz..
    Kolaylıklar dilerim..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabun formülleri yazılarında yağların sabunlaşma değerleri verilmiştir. İstediğiniz yağlardan kullandığınız miktarlara göre formül hazırlayıp yapacaksınız.

      Sil
  10. Merhaba Ferda Hanım,
    Tuzu ve farklı yağları hangi aşamada koyuyoruz ve gramajları nedir?
    Diğer tariflerinizde tuz bulunmuyor.
    Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İlgili Diğer Yayınlar

Kitap- Ferda Uslu İçindekiler

  Kitap- Ferda Uslu  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri dönüşüm Sanatı Fermantasyon Bu kitap, 07.07.2023 Yılında Ferda Uslu tarafından kaleme alınmıştır. Kitabın tüm hakları yazara aittir. Kitap sadece ferdauslu.net kişisel blogda djital olarak yayınlanmıştır. Bu bölümden başlayarak tamamına bu blogdan ulaşılabilir. Kitabın baskılı yayını yoktur. Kitapta anlatılan her şey yazarın kişisel yaşam deneyimine dayanmaktadır, hiçbir sağlık iddası yoktur. Djital yayın tarihi; 25.11.2024 İletişim  ferdauslu@fermentemutfagim.com fermentemutfagim.com telefon 0850 255 44 11 Giriş Ferda Uslu Ne Yapar İçindekiler 1.Bölüm   Fermantasyon Nedir?   -Bilinen En Eski Gıda Koruma Tekniği Fermantasyon -Probiyotik- Prebiyotik ve Simbiyotik Kavramları -İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon   -Mikro Evrenden Makro Evrene Sonsuz Dönüşüm -Bağırsaklar, Zihin ve Ruh -Die of iyileşme Sendromu -Ağız ve Cilt Florası -Kadim Şifa Kaynağı Fermantasyon -Sonsuz İyileşme Gücü  

6/6 Fermente Tarifler 6

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 6. Bölüm 6. Kısım Fermente Tarifler 6 Pancar Kıvass Tarifi Son zamanlarda probiyotik içecekler bir sağlık trendi haline gelmiş olsa da kvass yeni olmaktan çok uzaktır. İlk olarak MS 996 yılında Slav halkının eski bir tarih kitabı olan Birincil Tarihçe de bahsedilmiştir, yani 1000 yıldan daha eskidir. Ruslar yüzyıllardır kvass tüketiyor. Halk hekimliği, pancar ve pancar kvassını karaciğer temizleme özellikleri nedeniyle değerlendirmektedir ve pancar kvassı, Avrupa'da kanser tedavisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Pancar kvassının kronik yorgunluk sendromu, kimyasal hassasiyetler ve alerjiler için kullanıldığı, mükemmel bir probiyotik kaynağı olduğu için sindirim problemlerine yardımcı olabileceği bildirilmiştir. kombucha, benzer faydalara ve doğal olarak ekşi bir tada sahip olan başka bir probiyotik içecektir, ancak ikisi farklı bileşenlerle yapılır. Kombu çayı tatlı, kıvass tuzlu bir iç...

6/2 Fermente Tarifler 2

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 6. Bölüm 2. Kısım Fermente Tarifler 2 Probiyotik Lahana Turşusu- Lakto-Fermente- Sauerkraut Probiyotik lahana turşusu, optimum sağlık için önemli olan birçok besin içerir. Lahana turşusu fermantasyonu, mikro organizmaların, lahananın içinde bulunan doğal şekeri sindirerek bunları karbondioksit ve organik asitlere dönüştürme sürecidir. Fermantasyon, kazana atılan lahanada doğal olarak bulunan vahşi mayaların ve bakterilerin lahanadaki şekerle beslenerek çoğalmalarıyla başlar. Lahanalarla birlikte kazana, başlangıç mayası olarak eklenen bir önceki turşunun suyu ve kaya tuzu, yararlı probiyotiklerin gelişimini sağlayan koşullar yaratır. Lahana turşusunu çiğ lahanadan daha besleyici yapan, turşunun içindeki probiyotiklerin bağırsakta, besinlerden gelen vitaminlerin emilimini sağlamasıdır. Bağırsaklarımız, vücudumuzdaki toplam hücre sayısının on katından daha fazla mikroorganizmalar içerir. Bu yapıya da bağırsak florası...