Ana içeriğe atla

Kefir Bakımı (kefir bakterisi ile)


Size kefir danelerine  nasıl bakım yapmanız gerektiğinden bahsetmek istiyorum. Hani herkesin anlattığı kefir danelerine sütle beslemek, sütü dökmek falan değil bu bakım. Kefir danelerinin bakımını kefir bakterisi ile besleyip danelerini yenileyip, güçlendireceğiz.
Bunun için her zaman yaptığınız gibi kefir danelerini, her zaman mayaladığınız süt miktarı ile ve aynı yöntem ile mayalıyorsunuz. Kefir mayalama ile ilgili ayrıntılı tarifi Evde kefir yapılışı yazımda anlatmıştım. Ayrıca kefirin faydalarından yine aynı yazıda bahsetmiştim. Başlığa tıklayarak okuyabilirsiniz. 
Dane bakımı yaparken normal mayalamaya işlemine ilave olarak mayaladığınız kefirin içine tek kullanımlık kefir mayası ekliyorsunuz. Bildiğiniz her zamanki yöntemle kefiri mayalayıp 24 saat sonra daneleri süzüp, kefiri dolaba kaldırıyorsunuz. Sonra çalkalayıp kefirinizi içebilirsiniz. 

Tek kullanımlık kefir mayaları artık tüm marketlerde bulunuyor. Ben Bizim marka kefir mayası kullanıyorum. Kolay kolay marka vermem aslında ama bu markanın mayasından gerçekten çok memnun kaldım. Danelerime bir kez bakım uyguladım daha bir dirileştiler, güzelleşti ve büyüdüler. 
Artık bir kaç mayalamada bir kefir danelerine bakım yapmayı düşünüyorum.



Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. 
https://www.fermentemutfagim.com/

Yorumlar

  1. Kefir danesi yapımı için tarifiniz varmı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kefir danesi canlı bir mantardır :) Yapılmaz. alırsınızbesledikçe çoğalır, büyür.

      Sil
    2. Yapılır tabiki gökten zembille inmedi ;) şırdan keçisütü ve keçi tulumu lazım ok

      Sil
  2. İyi geceler ferda hanım kefır bakımını anlayamadım bıkac kez okumama ragmen su ıle mı sut ıle mı bakım yapılıyor rica etsem acıklamalı olarak yazarmısınız hayırlı geceler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İlgili Diğer Yayınlar

Probiyotik Ekşi Pancar

Sayfa üyelerimizinden Sevgili Serhan Doğrular son günlerde benimle üç çeviri tarif daha paylaştı. Bunlardan diğer ikisini de hemen deneyip, tarifi sizlerle paylaşacağım ama önce ekşi pancarı anlatayım. Nette bulabileceğiniz tüm pancar turşusu tarifleri pancarı haşlayarak yapılan tarifler olduğu için ilgimi çekmedi. Pancar içinde şeker barındırdığı için pişirerek tüketilmesi glisemik yük açısından uygun değil. Karbonhidratları hesaplayarak tüketenler, insülin direnci olanlar ve diyabetler için pancar dikkatli tüketilmesi gereken bir besin.  Pancarı sadece salatalara az miktarda çiğ olarak rendeleyerek ve kendi tarifim olan ev yapımı probiyotik şalgam suyu  içinde kullanıyordum.  Ama artık probiyotik ekşi pancar tarifini yaz kış buz dolabımdan ve masamdan eksik etmeyi düşünmüyorum.  Pancarın içindeki şeker probiyotiklerin gıdası olacak ve şekerin hepsi laktik asite çevrileceği için bu ekşi pancar turşusunu bol bol tüketmekten çekinmemize de gerek kalmayacak....

Evde Fermente Sucuk Nasıl Yapılır

Evde sucuk nasıl yapılır Sucuk doğru bir şekilde, yani geleneksel yöntemle yapılırsa fermente bir yiyecektir, probiyotiktir.  Marketten aldığınız en iyi marka sucuğun bile içinde mutlaka raf ömrünü uzatacak koruyucu ve katkı maddeleri maalesef mevcut. Bir daha markete uğradığınızda en güvendiğiniz sucuk markasının içindekiler bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Koruyucu, renklendirici asit düzenleyici vs... en güvenilir dediğiniz markada, en az 3 kalem katkı maddesi var. İşlenmiş tüm et ürünlerinin sigara kadar kanserojen olduğu dünya sağlık örgütü WHO tarafından duyuruldu.  Artık geleneksel yöntemle kendi sucuğumuzu kendimiz yapıp, bu probiyotik sağlık deposu et ürününden faydalanma zamanıdır diye düşünüp kolları sıvadım.

7/4 Fermente Temizlik 2

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 4. Kısım Bulaşık Makinesi Deterjanı   Sağlığınıza tehdit oluşturacak maddeler içeren hazır deterjanları kullanmak yerine, evinizde önerdiğim malzemelerle kendi karışımınızı hazırlayabilirsiniz.  Çamaşır deterjanı tarifimle bu tarif aynıdır, aralarındaki tek fark, her ikisine eklediğim farklı uçucu yağlar.   Malzemeler 1 kalıp Artisan Çamaşır Sabunu 2 su bardağı boraks 2 bardak çamaşır sodası (sodyum karbonat) 1 su bardağı karbonat (sodyum bikarbonat) 10 Damla Limon uçucu yağı 10 damla portakal uçucu yağı (uçucu yağ oranlarını arttırıp azaltabilirsiniz)   Yapılışı Çamaşır sabununu rendeleyin, rendelediğiniz sabunu bir bez üzerinde bir köşeye sererek biraz kurutun. Sabunlar kuruyunca bir rondo  yardımıyla granül hale getirin. Sabun ve diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırın, sonra kapaklı bir kaba ya da kavanoza alıp kullanabilirsiniz. Makineyi çalıştırmadan önce deterjan gözüne 1...