Ana içeriğe atla

Evde Bitkisel Saç Boyası Yapılışı


Kimyasalları hayatımızdan çıkarttık ya, saçımızı nasıl boyayacağız şimdi.
Zaten oldum olası cildim o kimyasal saç boyalarına reaksiyon gösterir, kuaförde saç derim kaşınır kıpkırmızı olurdu.  Önce organik saç boyalarını denedim. Sanırım iki kutu organik saç boyası denememden sonra evde bitkilerden saç boyası yapma fikri aklıma geldi ve biraz neti kurcalayınca gördüm ki bu fikir sadece benim aklıma gelmemiş. Denenmiş tarifler buldum. Ben de kendime göre biraz uyarladım, ekledim, çıkarttım ve benim bitkisel saç boyası tarifim ortaya çıktı
Tarife geçmeden önce belirteceğim önemli bir kaç nokta var.

  • Bu karışım saçınızda ne kadar uzun süre kalırsa o kadar etkili oluyor. 4-6 saat.
  • Saçınızın rengine göre ortaya çıkacak renk değişir. Benim saçım sarıydı açık kızıl oldu.
  • Ben fazla yaptım küçük poşetlerde dondurucuya kaldırdım, ihtiyaç duydukça çıkartıp eriyince kullanıyorum.

Evde bitkisel saç boyası malzemeleri

1 patlıcan kabuğu,
1 kırmızı pancar,
1 mor havuç,
1 kırmızı soğan kabuğu,
3 ceviz, (sadece kabuğu da olur),
2 çubuk tarçın,
2 tutam ada çayı,
1 su bardağı çay demi,
2 tutam habiskus,
Yarım mor lahana,
1 avuç karanfil,
2 yemek kaşığı zeytinyağı,

2 yemek kaşığı sirke,
2 tutam kaya tuzu,
1-2 yemek kaşığı kına,
su.

Yapılışı

Bir tencereye zeytinyağı, tuz, sirke ve kına hariç çay demini ve tüm malzemeyi  ve malzemenin üzerini biraz örtecek kadar da su koyup sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Pişirme işlemi bitince içinden ceviz, karanfil ve çubuk tarçın gibi sert malzemeleri alıp hepsini blenderden geçirin ince süzgeçten süzün. Süzdüğünüz karışım ılık hale gelince sirke, zeytinyağı ve tuzu ekleyip karıştırın. Hatta içine bu aşamada probiyotik bakteri de eklenebilir. Bir daha ki sefere onu da ekleyeceğim. En son kına da ilave edin ve karışımdan saçınıza saç boyası sürer gibi sürün. Saçınıza karışımı sürme işi bitince streç film ile saçınızı iyice sarın. 10 dk kadar fön makinesi tutun saçınıza. Artık bekleyebildiğiniz kadar bekleyin. 
Malzemelerin içindeki tuz, ada çayı boya sabitleyicidir. Boyayı saçta sabitlemek için eklendi. Kınayı ben ekledim isteyen eklemeden de deneyebilir.
Saçınızı durulayıp doğal bitkisel sabunla yıkayın, son durulama suyuna bir fincan ev yapımı doğal fermente elma sirkesi ekleyip son olarak da bu suyla durulayın.
Saçınızı boyamakla kalmayan müthiş besleyen ve beyazları da kapatan bir karışım. Denemek isteyenlere şimdiden kolay gelsin.

Probiyotik Koltuk Altı Rolonu

Online sipariş vermek için sitemizi ziyaret edebilirsiniz. https://www.fermentemutfagim.com/

Yorumlar

  1. Çok teşekkürler paylaşımınız için ve güzel bloğunuz için, emeğinize sağlık. Aslında öncesi sonrası fotoğrafı da olsa çok daha iyi olurdu.

    YanıtlaSil
  2. Saç boyasının sonuçları nasıl gidiyor? Ne kadar zamanda bir uyguluyorsunuz? Yanıtınızı bekliyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi yaptığım boyam bitti, son olarak organik saç boyası kullandım :)

      Sil
  3. Merhaba renk nasıl olur benim saçım koyu kestane bu tarifi uygularsam ne renk olur

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar tekrar, Beyazlar üzerindeki etkisi nasıl oldu acaba? 55 yaşım ve yarıdan fazla beyazım olduğu için tereddütte kalıyorum ama deneyeceğim sanırım :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

İlgili Diğer Yayınlar

Evde Fermente Sucuk Nasıl Yapılır

Evde sucuk nasıl yapılır Sucuk doğru bir şekilde, yani geleneksel yöntemle yapılırsa fermente bir yiyecektir, probiyotiktir.  Marketten aldığınız en iyi marka sucuğun bile içinde mutlaka raf ömrünü uzatacak koruyucu ve katkı maddeleri maalesef mevcut. Bir daha markete uğradığınızda en güvendiğiniz sucuk markasının içindekiler bölümünü okumanızı tavsiye ediyorum. Koruyucu, renklendirici asit düzenleyici vs... en güvenilir dediğiniz markada, en az 3 kalem katkı maddesi var. İşlenmiş tüm et ürünlerinin sigara kadar kanserojen olduğu dünya sağlık örgütü WHO tarafından duyuruldu.  Artık geleneksel yöntemle kendi sucuğumuzu kendimiz yapıp, bu probiyotik sağlık deposu et ürününden faydalanma zamanıdır diye düşünüp kolları sıvadım.

7/4 Fermente Temizlik 2

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 4. Kısım Bulaşık Makinesi Deterjanı   Sağlığınıza tehdit oluşturacak maddeler içeren hazır deterjanları kullanmak yerine, evinizde önerdiğim malzemelerle kendi karışımınızı hazırlayabilirsiniz.  Çamaşır deterjanı tarifimle bu tarif aynıdır, aralarındaki tek fark, her ikisine eklediğim farklı uçucu yağlar.   Malzemeler 1 kalıp Artisan Çamaşır Sabunu 2 su bardağı boraks 2 bardak çamaşır sodası (sodyum karbonat) 1 su bardağı karbonat (sodyum bikarbonat) 10 Damla Limon uçucu yağı 10 damla portakal uçucu yağı (uçucu yağ oranlarını arttırıp azaltabilirsiniz)   Yapılışı Çamaşır sabununu rendeleyin, rendelediğiniz sabunu bir bez üzerinde bir köşeye sererek biraz kurutun. Sabunlar kuruyunca bir rondo  yardımıyla granül hale getirin. Sabun ve diğer tüm malzemeleri bir kapta karıştırın, sonra kapaklı bir kaba ya da kavanoza alıp kullanabilirsiniz. Makineyi çalıştırmadan önce deterjan gözüne 1...

7/5 Fermente Temizlik 3

  Fermantasyon ile Dönüşüm Sanatı İleri Dönüşüm Sanatı Fermantasyon 7. Bölüm 5. Kısım Bokashi Fermantasyonu İlk iş olarak, organik atıkları kapalı küçük bir kovada biriktirmekle işe başlıyoruz. Mutfağa yemek yapmak ya da bir şeyler hazırlamak için her girdiğinizde, sebze meyve kabukları ve çekirdekleri, çay ve kahve telveleri, armudun sapı, üzümün çöpü, yani organik atık sınıfına giren ne varsa atmayıp, bokashi yapmak için mutfakta bir gün boyunca kapaklı bir kovada biriktirin. Bu birikintinin sulu olmaması için çöplerinizi sularından süzerek kovaya atın. Biriken atık kovasının içindekileri günde bir kez bokashi kovasına dolduracağız. Bokashi kovasının kapağını her atıkta açmıyoruz, günde yalnızca bir kez açıyor böylece hava ile temasını en aza indiriyoruz ki fermantasyon sağlıklı olarak devam edebilsin.  Bu yüzden atıkları gün boyunca ayrı bir kapta biriktirmek işin ilk adımı.   İkinci aşamada, ağzı sıkıca kapanabilen, altı musluklu ve içi süzgeçli bir kova edinin, ya da...